AED

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. In de cursus AED & Reanimatie van BHVNederland leert u hoe u op een verantwoorde en veilige manier de AED gebruikt.

SpecificatieOmschrijving
Duur3 uur
Tijdsduur13:00 tot 16:00
StudiebelastingGeen
VooropleidingGeen
GroepsgrootteMinimaal 6 – maximaal 12 personen

Inhoud

Tijdens deze training leert u hoe u moet handelen wanneer iemand getroffen wordt of de voortekenen vertoond van een hartprobleem. U leert alle stappen die u moet ondernemen om een slachtoffer snel te helpen. Wanneer u deze cursus heeft gevolgd bent u in staat om:

  • De veiligheid van u en het slachtoffer te controleren
  • 112 te (laten) bellen
  • De ademhaling van het slachtoffer te controleren
  • De juiste vervolg stappen toe te passen
  • Te starten met reanimeren
  • Gebruik te maken van een AED

Wat is een AED?
AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en  kan door het toedienen van een elektrische schok het hart resetten (defibrilatie). Iedereen kan, wanneer de training is gevolgd dit apparaat bedienen.

Waar vind ik een AED?
AED’s worden op steeds meer plekken geplaatst. Bijvoorbeeld via https://aed.rodekruis.nl/ kunt u een AED vinden. Met name in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken. Zo’n 3.000 noodhulpauto’s van de politie zijn inmiddels al voorzien van een AED. Een AED is te herkennen aan het groene afgebeelde beeldmerk.

U kunt u zich met het behaalde certificaat aanmelden bij https://hartslagnu.nl/ waarbij u deelneemt aan het burgerinitiatief om zoveel mogelijk burgers beschikbaar te hebben die kunnen reanimeren wanneer dit in uw omgeving noodzakelijk is.

Deze geheel verzorgde training onder begeleiding van één van onze gecertificeerde instructeurs bieden wij aan voor € 50 excl. btw (€ 60,50 incl. btw). Dit is inclusief de certificering door het Rode Kruis.